A napkollektor meleg vizet állít elő.
A napelem villamos energiát.

 

A napkollektor működése:

A napkollektor úgy működik, hogy a napsugárzás hőenergiája melegíti fel a benne lévő folyadékot, amit egy hőcserélőn keresztül egy puffer tartályban tárolunk.
További műszaki információk napkollektorhoz:
Ezek a tartályok minimum 200 literesek, de akár 2000 literesek is lehetnek a napkollektor rendszer méretétől függően. A tartály fala hőszigetelővel van kitöltve, ezáltal hosszú ideig tárolni tudja a nap által felmelegített vizet. Ezt a vizet használhatjuk fűtés rásegítésre, a padlófűtésünkben vagy akár radiátoros rendszerben is, ezáltal energiát spórolhatunk meg, mert a gázkazánnak nem 20 fokos, hanem jóval melegebb akár 60 fokos vizet kell tovább melegíteni vagy csak szinten tartania.

HAGYOMÁNYOS RENDSZEREK SMART RENDSZEREK
napelem napelem
× optimalizáló optimalizáló
× vegyesen tájolható vegyesen tájolható
× több tetőfelületet lehet felhasználni több tetőfelületet lehet felhasználni
× 

panel szintű monitoring

panel szintű monitoring

× termelési adatok, esetleges üzemzavarok napelemeként nyomon követhetőek

termelési adatok, esetleges üzemzavarok napelemeként nyomon követhetőek

× árnyékolás miatti veszteségek minimalizálhatóak árnyékolás miatti veszteségek minimalizálhatóak
×  rendszerek megfelelnek a legújabb biztonsági, tűzvédelmi előírásoknak tűzeseti leválasztó nélkül rendszerek megfelelnek a legújabb biztonsági, tűzvédelmi előírásoknak tűzeseti leválasztó nélkül
✔  adott éves energiatermelés 5-25%-kal több energiatermelés a hagyományos rendszerekhez képest
× kombinálhatunk eltérő teljesítményű, különböző gyártmányú és típusú napelem modulokat egy rendszeren belül kombinálhatunk eltérő teljesítményű, különböző gyártmányú és típusú napelem modulokat egy rendszeren belül

 

A napelemes rendszer közvetlen célja a villamos energiatermelés.

Milyen típusú rendszereket különböztetünk meg egymástól? 

1. hagyományos rendszerek
2. smart/intelligens rendszerek

Energiatárolás hidrogén segítségével

Mindennapjaink során egyre nagyobb hangsúlyt kap a megtermelt energia eltárolásának lehetősége, e tárolási lehetőség kialakításában rejlő megoldási javaslatok.

Cégünk negyedik generációs megoldásai már az áramtárolás különböző lehetőségeit is magukba foglalják (hidrogén és akkumulátorok). Itt azonban a rendszermegtérülés jelentősen hosszabb és a teljesítmény visszavétel jelentősen alacsonyabb attól, mint amit a hálózatra visszatápláló rendszereknél megszokott.

Energiakonténer honlapunk: http://www.h2energycontainer.com/hu/

A negyedik generációs erőművek mérséklik a hálózatok és erőművek elöregedése miatt bekövetkező áramszolgáltatás kiesések hatását és kockázatát.
Fejlesztésünk után már megvalósult az ötödik generációs, úgynevezett hibrid rendszerünk, mely képes lesz kezelni mind a tárolás, mind a hálózatra történő táplálás problematikáját.
Célunk ezen hibrid rendszerek minél szélesebb körű elterjesztése.